23 Kasım 2012 Cuma

L'action Paris Gözenekleriniz Sıkışsın!

Merhaba pinkylerim....

    Dün yayınladığım ''İlk Alışveriş'' yazımda verdiğim sözü, arayı fazla soğutmadan tutayım dedim. Paylaştığım bazı ürünlerin sadece isimlerini vererek pas geçtiğimi sanmayın çünkü hakkında uzuun uzuun anlatmaya değer olanları ayrı tutmaya karar vermiştim...
    Bugün onumu yazsam? bunumu paylaşsam? diye kendi kendime konuşaraktan, blogları dolaşırken benim çok sevdiğim ama nedense isminin türkçe bloglarda pek geçmediğini farkettiğim L'ACTİON PARİS markasının hakkını teslim etmeye karar verdim.

    L'ACTİON PARİS cilt bakımı ve saç bakımı ürünleriyle meşhur, avrupalı kadınları avucuna almış bir firmadır. Ülkemize neden bu kadar geç geldi ve eş dost hala neden bu markayla tanışıp coşmadı orası şaşırtıcı ama her seyyahatte stok yapmaya çalışmaktan kurtulduğum için ben havalara uçmaktayım:)) Kendileriyle tanışmam 2005 yılında Atinadaki Hondos Center'da gözenek sıkılaştırıcı kremi ile olmuştur. O ergenlik yıllarımda benden daha asi olan, siyah noktalarımdan ve o noktaların yaveri olan gözeneklerden bu marka ile kurtulmuştum.Bugün sizinle bu ilk kullandığım ürününü paylaşacağım. Daha sonra kirpik serumu ve leke düzenliyici serumunuda aynı şekilde bloglamayı düşünüyorum ama şimdi ilk göz ağrım ile giriş yapmaya karar verdim.. VE KARŞINIZDA;



     

     L'ACTİON PORE REDUCİNG CREAM (GÖZENEK SIKILAŞTIRICI KREM)

    17'den 57'ye her yaştaki bayanın başının belası, cilt yapısı, yaşam şekli, alkol sigara tüketimi, ağzımızdan aldığımız nefesin yetmemesi:) vb. sebeblerle oksijen! oksijen! diyen yüzümüzün bize kendini ifade etme şeklidir gözenekler.. Olmasalar iyi olur ama bir Adriana Lima değilseniz makyaj çantanızın olmazsa olmazı bu krem olmalıdır.. Gelelim kullanım şekline, artılarına ve eksilerine;
    Kullanımı basit, her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra küçük bir miktar alıp gözenekli bölgelere ellerinizle yedirmeniz yeterli. Yağlı yada nemli bir yapısı yok uçucu serumsu bir ürün ama böyle dediğim için yüzü matlaştıran, deriyi pul pul kurutan bir krem gelmesin aklınıza, sürdüğünüz gibi emilip kayboluyor zaten. Hoş kokusu kalmasa teninizde ''Sürdüm mü? Sürmedim mi? ben bişey anlayamadım:)'' gibi bir hisse bile kapılabilirsiniz ki etkilerini görene kadar bu gayet normaldir.
   Gelelim benim yorumlarıma ve artı eksilerine; Dediğim gibi ben 2005'de çirkin ördek yavrusu günlerimde tanıştım bu kremle. O zamanlar T bölgem aşırı yağlı ama cildim kupkuruydu ve elmacık kemiklerimde siyah noktalar vardı hala karma- kuru arası bir cilde sahibim, cilt tipimi not olarak belirtmek istedim ki sizde kendinize göre bir fikir edinebilin. Aşağıdaki resime gelince; Normalde ürünün ambalajı sıkmalı tüp şeklindeydi, şimdiyse yenilemişler sanırım çünkü kremin içeriği aynı olmasına rağmen gratisten bu pompalı küçük şişecik çıktı ve bence eski haline göre daha kullanışlı olmuş. Yurtdışında hala sıkmalı tüplerde satılan yerler var, gurbetçi arkadaşlarımızdan alıcak olanlar ''pore reducing'' yazıyorsa üzerinde şaşırmayın, içerik aynıdır ama kutusu farklı olabilir. Artılarına gelince;




   



    1)Paketinde yağlı ciltler için yazmasına rağmen benim cilt tipim kuru ama gözenekleriminde maşşallahı var. bu şişecikse yüzümü hiç kara çıkarmadı.Açıklama bölümü zaten yağlı cilt tipine yönelik olduğu için bu tipteki arkadaşlara diyecek fazla sözüm alıp, deneyin derim. Benim gibi kuru cilde sahip olanlarsa nemlendirme, koruma gibi etkiler beklemesin, buna karşılık kurutup pul pul döküntüler yapmıyor cildimde bu yüzden benim için artı aldı. Gönül rahatlığıyla kullanıp üzerine bol bol nemlendiricinizi, yaz aylarında spf kreminizi yada uyguladıktan hemen sonra fondoteninizi sürüp makyaja başlayabilirsiniz, etkisinden de birşey kaybetmiyor test ettim onayladım:) 
    2) İlk 2-3 gün bir değişiklik yokmuş hissi uyandırsada bir haftanın sonunda sonuç sizi şaşırtabilir. 3.haftadan sonra siyah noktaların gelişimini kesmesi insana ''ohhh bee!'' dedirtiyor. Cildiniz kuru ve siyah noktalarınız çok oluyorsa, kurtulma  seçenekleriniz yağlı ciltlere göre daha azdır bu yüzden yukarıdaki ''ohh bee!''nin kıymetini benim gibi çeken bilir:)) Hem gözenekler gidiyor, hemde kirlerin birikmesinde engelleyici rol oynuyor birde yüzüm gerilip kaşınmıyor ki, denediğim başka sıkılaştırıcı ürünlerde bu başıma geldi buda bambaşka bir artı özelliği benim için..
    3) Bilindiği gibi Sephorada Beneffit Professional var siz sormadan ben yazayım dedim. Karşılaştırma yapmadan olmaz:) Öncelikle ikiside aynı şeyi hedefleselerde birbirlerinden çok çok ayrı ürünler. Professional yüzü makyaj öncesi hazırlayan ve anında gözle görülür azaltma sağlayan bir ürün bunu kabul etmemek aptallık olur (etmezsem küser bana, onunlada az oynaşmıyor değilim makyaj yaparken:)) ama ciltte kalıcı bir etkisini ben görmedim açıkçası.Makyaj altında harikalar yaratıyor ama makyajı çıkar yine yerli yerinde beni bekliyor o gözenekler, L'action'da bi kaç haftalık düzenli kullanımda 7-8 aylık kalıcı sonuç alıyorum ki bu 19.90 TL.lik yada 11.99 euroluk fiyatına göre (bundan emin değilim yurtdışından en son bu fiyata almıştım.) başarılı bir sonuç bence. uzun uzun ürünü anlatmamın sebebide bu zaten..

   Gelelim Eksilerine;
    1) Sonuçlarını bir haftanın sonunda görmek benim biraz canımı sıkıyor. Diğer blogger arkadaşlara çok imrenirim istikrarlarından dolayı ama ben o kadar istikrarlı biri değilim. Sadece gözenekleri hedeflediği için kremin yapısı ilginç hemen emilip kayboluyor, başka herhangi bir etkisi olmadığından sabahları sürüp sürmediğimden emin olamadığım zamanlar oluyor. bazen 2 kere üst üste bazen hiç sürmediğim olabiliyor. Her ne kadar sonuç alıyor olsamda bu güvensizlik yönüyle eksiyi aldı benden!

 Umarım okurken sıkılmamışsınız, soru ve yorumlarınız bekliyorum pinkylerim, zaman ayırdığınız için teşekkürler!!!

                                           KİSS KİSS
                                          PİNK BUNNY

12 yorum:

  1. Bu ürünü gerçekten merak ettim şimdi. En kısa zamanda bir tane edineceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğun için teşekkürler. Eğer kullanırsan bana değerlendirmeni söylermisin? Kendimden başka kullanan tanımadığım için hep tek taraflı atıp tutmuş gibi oldum yazımda:)

      Sil
  2. yazını çok sevdim :)
    l'Action'un kirpik için besleyici rimelinden ve göz altı morluklarını hafifleten kreminden kullanıp mucizevi etkisini gören biri olarak mutlaka dediğini de deneyeceğim :) inandırıcı gelmiyor tabi başta, aynı şeyleri iddia eden bir ton marka var ve sonuç çok pahalı ürünler değilse elde var sıfır oluyor malesef. l'action'da iş var kısaca, yarar gördüğüm yegane marka diyebilirim :)

    sivilce engelleyici bir ürünleri de var mı bildiğin? ya da bu yönde bir ürün var mı bildiğin deyim :))

    YanıtlaSil
  3. Bende kirpik serumunu kullanıyorum iki haftamı yeni doldurdum ve yazısını hazırlıyorum şimdi;) uzattı diyemem ama inanılmaz sık ve hacimli kirpiklerim oldu bir ayı tamamladığımda uzatacağına eminim sonuçta 7-8 yıldır bu marka beni hiç yarı yolda bırakmadı:)) Türkiye'de tanınmaya başlamasınada çok sevindim çok değişik ve geniş ürün yelpazesi var ne kadar tanınırsa o kadar ürün getireceklerini düşünüyorum ülkemize bazı büyük markalarında burnu sürtülür umarım bu sayede.. Zaman ayırıp okuduğun ve yorumun için ayrıca teşekkürler!!

    YanıtlaSil
  4. alıp almamak için çok tereddütte kalmıştım , sağol çok yardımcı oldu yazın PİNK :D l'action paris in tüy azaltıcısını kullandın mı veya kullanan birilerine rastladın mı çok merak ediyorum? dediğin gibi orumlarda vs çok rastlanmıyor bu marka hakkın da yorumlara ve değerlendirmelere

    YanıtlaSil
  5. Henüz kullanmadım ama alınacaklar listemde. Ürünleri aldığım gün fotoğraflasam bile birkaç kez kullanmadan post'larını hazırlamıyorum malesef:( yardımcı olamadığım için üzgünüm sevgilerle pinky pinky kal!

    YanıtlaSil
  6. SLMLARRR....
    ÖYLE MUZDARİBİM Kİ BEN DE GÖZENEKLERİMDEN,SORUNLA ALAKALI NE GÖRSEM ALIYORUM.BAHSETTİĞİNİZ ÜRÜN ŞU AN ELİMDE YAKLAŞIK 10 GÜNDÜR KULLANIYORUM HENÜZ SONUÇ GÖREMEDİM AMA SİZİN YAZINIZDAN SONRA UMUTLANDIM UMARIM İŞE YARAR...TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  7. Ben de kullandım bu üründen ama ben bu kadar faydasını görmedim,üstelik cildimi pütürlü pütürlü yaptı,şanslıymışsın o yüzden:)
    cilt yapımız da farklı ama,belki o yüzden etkileri farklı olmuştur
    ben de bloguma beklerim
    http://kozmetikmasalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hayalperest;
      Yazımda da anlattığım gibi uzun yıllardır kullanıyorum ve Allah'a şükür çok faydasını gördüm bu sıkılaştırıcının. Dediğin gibi kişiden kişiye fark gösterebilir belki ama t bölgesinde ki parlamamı bile alıyor benim. Türkiye'de satılsa da satılmasa da yinede bir şekilde alırım bu gözenek küçültücüyü çünkü benefit professional e göre daha uygun geliyor bana.. Yorumun içinde çok teşekkürler sevgilerle CANSU!!

      Sil
  8. Merhaba
    Benim cildimde kuru karma gözenekler yanaklarımın kuru olan
    tarafındaçıkıyor üstelik hassas kılcal damar sorunumda var 2,madde'de dediğin gibi aynı yeni gördüm gratis de almayı düşünüyorum şimdi 1 haftada mı etkisini gösteriyor?
    http://cfusun.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. merhaba yazını çok beğendim fakat ürünü nerde bulabilirim

    YanıtlaSil
  10. merhaba bu ürünü araştırırken sizin blogunuza düştüm çok güzel şeyler yazmışsınız yanlız bir sorum olacak benim burun çevremde benim sinirlerimi bozan siyah nokta var ya bunada çözüm olabilirmi acaba ????

    YanıtlaSil