7 Ocak 2013 Pazartesi

İçimden Gelenlerle Karışık Beauty Tips:)

Merhaba Pinkylerim;
    Uzuuun bir aradan sonra nihayet pc'nin başına geçebildim ve içimde, kıyıda köşede ve en önemlisi makyaj masamın üzerinde biriken ne varsa dökeceğim sonunda bloguma. Yeni yıl öncesi kalabalık bir alışverişim oldu Rossman, Gratis, Watsons ve GittiGidiyor üzerinden yakaladığım tüm fırsatlardan elimde kalanları ayrı ayrı yazmaya karar versemde bu yazımda toplu resimlerini paylaşayım dedim:)





    Resimdede görüldüğü gibi yazacak malzeme bol olunca nereden başlayacağını bilemiyor insan ama bir beauty tips yani tam türkçe karşılığı olmasa kendimce bir çeviri yaparaktan güzellik önerileri ve kozmetikle ilgili küçük sırlarım hakkında ne zamandır hem içimden gelen hemde kendimi tanıtıcı bir yazıyla başlamaya karar verdim.. Hazırsak önce kozmetik sırlarım ile başlıyorum;

1) Asla ama asla göz makyaj çıkarıcımı değiştirmem. 15yaşında gerçek makyaj ürünleri kullanmaya başladım (daha öncesinde hep ya annemin verdikleri yada annemin izin verdiklerini:)) kullanmıştım, kendime ait bir makyaj çantam yoktu!). Kısaca lise 1'den beri sadece ve sadece Bebak Acı Badem Sütüyle çıkartırım makyajımı. En sivilceli dönemimde bile değiştirmedim ve bir aile geleneğimiz olarakta ölene kadar değiştirmeyeceğim. Ananem, babannem, annem hatta aileye sonradan dahil olan yengemler bile değiştirmemişse vardır bir bildikleri:))

2) Asla sıcak suyla yıkanmam! Evet doğru duydunuz maske yaptığımda ılık su ile temizlerim sadece bunun dışında hiçbir zaman sıcak su alışkanlığım olmadı ya buz gibi olsun su yada soğuğa yakın ılık. 25 yaşında olmama rağmen hala çatlak yada selülit problemimin olmamasının ve çok zor hastalanmamın sanırım sebeblerinden biri bu.

3) Eye-liner özürlüsü bir kız olduğum için çekmeden önce küçük bir bant parçası yapıştırırım hazırlık olarak. Yerini iyi ayarlayarak gözümün bitiminden kaş bitimime yani dış tarafa doğru enlemesine hiç bastırmadan hafifçe yerleştiririm sonra kalem yada liner'ı bol kepçe sürerim ! Burda bantın amacı biri havaya biri suya bakmasın o çizginin kuyrukları:)) Sonra bantı çıkardığımda iki gözümde barbie bebeklerinki gibi çizgilerim olmuş olur, 1 cm bant bu işi gayet güzel görür, elim titredi sil baştan derdi yok olur:))

4) Dudak kalemlerinin sedefli yavru ağzı ve ya açık pembe renklerini gözümün içine çekerim üniversitede öğrenci yoksulluğunda keşfettim bunu. Genel alışkanlık mat beyaz kalemdir ama yavru ağzını özellikle deneyin derim yumuşak görüntüyü fark edip bir soran çıkacaktır elbet:) 

5) Koyu renk ojeden önce renksiz cilayı bol bol ve diplerine sürerim ki çıkarttığımda oje artıkları kalmasın o aralarda ve acelem varsa elimi vazelinleyip öyle oje sürerim sonra elimi yıkarım ve ta! taaaam! kenarda taşırdığım ojeler gitmiş olur. Yani vazelin tenime ojenin yapışmasını engellediği için yıkayınca taşanların hepsi suyla akaaar gider:) Yalnız bu vazilenle sürülen oje sabah hazırlık telaşında yada son dakika dışarı çıkmaya karar verilen anlarda kurtarıcı olsada ojenin performansını düşürüyor bu yüzden eve döndüğünüzde çıkarmanızı öneririm yoksa ertesi gün uçlardan bozulmalar başlıyor;)


     Şimdilik aklıma ilk gelenler bunlar, bundan sonra ayda bir kez Beauty Tips yapmaya karar verdim çünkü bir yazı mümkün değil yetmeyecek konuya. Son olarak blogumun amacı hakkında kısa kısa paylaşmak istediklerim var;

1) Bu blogda olabildiğince makul fiyatlı ürünleri tam adları ve işlevleri ile paylaşmaya çalışıyorum çünkü ben çok seyyahat eden ve kendine bakmayı seven bir insan olmama rağmen biliyorum ki herkesin sakıp dedesi yok ki her istediğinde bir çek yazıversin.. yada 18 yaşındaki bir üniversite öğrencisiyle 30 lu yaşlarındaki bir iş kadınının kozmetik için ayırdığı bütçe aynı olamaz sanırım. Birde Yurtdışında yaşayan Türk bayanlarımız var ki onlar arkadaş bile bulamadıkları, yalnız kaldıkları ve bazen dillerini konuşamadıkları ülkelerde bizim gibi blogları okuyarak gidermeye çalışıyorlar ihtiyaçlarını. Bu yüzden herkese ulaşabilmek amacıyla uygun fiyatlı ve verim aldığım ürünleri paylaşmaya özen gösteriyorum..

2) Yazılardaki resimleri ilk aldığım haliyle koymama rağmen bir kaç kez kullanmadan yazılarını yazmıyorum. Sadece bir kez denemiş olmak benim için yeterli değil, biraz kullandıktan ve çevreminde yorumlarını aldıktan sonra yazıları hazırlıyorum ki sabit fikirlilik yapmış yada satış görevlisinin bana kakaladıklarını gelip olduğu gibi sizinle paylaşmış olmayayım:)

3) Birde yazacağınız yorumlar benim için çok önemli lütfen olumlu yada olumsuz hiçbir yorumdan kaçınmayın çünkü sadece bir yazar değil aynı zamanda okuyucuyumda benimde sizden öğreneceğim birşeyler vardır umuyorum. Bu blogu bir takma isim ile kurmuş olsamda kendim olarak birçok yerli, yabancı blog okuyor ve kanal izliyorum, bir videoda benim saatlerce yapıştıramadığım tırnak bantlarını güzel bir kızımız 3 dakikada kaymak gibi taktı gözlerime inanamadım yada bir blogda yapısı çok akışkan diye kötülediği fondoten gibi bir sıvı fondoteni ne zamandır aradağımı yazının sahibi bilemiyor doğal olarak:) Herkesin ihtiyaçları, fikirleri ve yöntemleri farklıdır bu yüzden benim için geri dönüşleriniz çok önemli!

   Hepinize dileklerinin gerçeğe dönüştüğü bir yıl dilerim sevgilerle!!!

                                                                                       KİSS KİSS
                                                                                                         PİNK BUNNY!



1 yorum: