8 Ocak 2013 Salı

YENİ YILIN SON ALIŞVERİŞİ * WATSONS İNDİRİMİ *

MERHABA PİNKYLERİM;

   
    Bu yazımda, yılbaşı öncesi yaptığım büyük alışverişte Akbatı Avm Watsons mağazasından almış olduğum ürünlere yer verceğim. Yeni yılın tüm indirim fırsatlarını 3 gün arka arkaya alışverişe çıkarak sonuna kadar değerlendirmeye çalışmıştım. Bu fırsatlardan asıl karlı çıkan ben miyim? yoksa mağazalar mı? kredi kartı esktresinin geldiği gün anlayacağız ama şimdilik halimden çok memnunum. Bir Cabaret Show'un tüm oyuncularının bir aylık kozmetik malzemeleri kadar stok oldu resmen evde, tek başıma 6 ay aralıksız kullansam anca biter sanırım:)) 

    Watsons'ın 3 al 2 öde kampanyasını duymayanınız kalmamıştır sanırım resimdeki cicileride bu kampanya dahilinde aldım. Yanlız bu durum yazımı şu şekilde etkiliyor; Aldığım ürünlerin tam birim fiyatlarını bilmiyorum, fişin üzerinde birşeyler yazıyor ama Pisagor dirilip gelse çözemez bu faturanın üzerinde yazanları. Bu konuda net olamayacağım için şimdiden özürlerimi iletirim.. Gelelim Watsans'tan eve neler taşıdıklarıma;

1) RİMMEL LONDON ÜRÜNLERİ;


  

* Lasting Finish 1000 Kisses Lip Satin Dudak Renklerdiricisi;
   Yukarıdaki rengi 410 İnfinite plum: Tam vişne çürüğü rengi duruyor sürüldüğünde.
   Aşağıdaki rengi 110 Stay Very Berry: Tam pembe değil bence soluk bir fuşya tonu.

   Birçok blogda bu renklendiricinin olumsuz yorumlarını okudum. Fuşya rengi için benim görüşümde olumsuz ama vişne rengini bayıla bayıla kullanıyorum, iki renk arasında dağlar kadar fark var nedense. Vişne rengini sabah bir kere sür sonra bütün gün unut. Hem mat, hem kalıcı:)

* SunShimmer Bronzing Powder Bronzlaştırıcı Pudra;
  Bir koyu birde açık olmak üzere 2 rengi mevcut. Bendeki 01 Gold Princess ismindeki açık rengi. Ürün pudra olarak anılsada ben pudradan başka herşey olarak kullanıyorum.. Bej ve Bakır tonlarındaki kısmı far olarak, tamamınıda fırçayla karıştırarak allık olarak kullanıyorum. Fazla tozutmaması ve çok ince sedefli yapısı pudranın artısı iken yüze yapışmayıp her saat başı yenilemek gerekiyor oluşuda eksi bir yönü bence..

Toplamda kampanya dahilinde 3 ürüne 31,80 tl ödesemde Lip Satin'in adedi 15,90tl Bronzer Pudra ise 11,90tl.

2)PURE BEAUTY SERİSİ;


  

    Artık 25 ten gün aldığıma göre yüzüme gözüme ayrı özen göstermeliyim diye düşünmeye başlamıştım. Görevli (Çok güzel ve tatlı dilli genç bir bayandı aslında o kadar şey konuşupta ismini sormadığım şimdi aklıma geldi:() bana Pure Beauty Black Pearl serisini önerdi. Bu seri, siyah inci özleri içererek, yüzde oluşan ilk yaş belirtilerini hedefliyordu. O an, doğru bir karar gibi gelsede, sonradan seçimimi Beyaz İnci özleri içeren, aydınlatıcı seriden yana kullanmadığım için pişman oldum. Çünkü ihtiyacım olan, cildimin pigmentasyonunu düzenleyecek birşeylerdi. Elimdeki seriyse ince çizgileri hedeflesede bende henüz çizgilik bi durum yok.. Pure beauty'den memnun kalsamda seçimim yanlış olduğu için Black Pearl aldığıma pişmanım. Beyaz İnci serisi bu yüzden alınacak listeme eklendi:) Yukarıdaki resim soldan sağa;

* Pure Beauty Black Pearl Cleansing Foam 125ml; Yüzümüzü ıslatıp, nohut büyüklüğünde ürünü parmaklarımıza sıkıp yüzümüze yedirerek köpürtüyoruz. Temizlemesi çok iyi, kokusu hoş ve gramajı fazla bence kullan kullan bitmez. Fiyatı 12,90 tl yanılmıyorsam.

* Pure Beauty Black Pearl Essence 30ml; Bu serum günde bir kere sabah kullanılıyor aslında ama ben hep makyaj öncesi nemlendirme amacıyla kullanıyorum. Serum olarak bilmem ama Makyaj bazı olarak çok başarılı. Bununda fiyatı 12,90 sanırım.

*Pure Beauty Black Pearl Eye Cream 15ml; Bu seriden tek değiştirmeyi düşünmediğim parça bu göz kremi. Göz çukurumda oluşan çizginin görünümünü hafifletti ve göz altımdaki hafif mor görünümü azalttı ve sabah şişliğinide alıyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere kullanıyorum ve kolay kolay vazgeçebileceğimi sanmıyorum bu kremden. Fiyatı 11,90 tl sanırım, 3 al 2 öde kampanyası dahilinde olduğu için bu 3 ürüne toplamda 25,80 ödemişim..

*Pure Beauty BonVoyage Perfect Daily Lotion 15 ml; Bu ürünü seyyahatlerimde makyaj öncesi nemlendirici olarak kullanıyorum çok pratik ve sevdiğim bir ürün. Her zaman alıp bavuluma attığım için normal satış fiyatını biliyorum 5,60 tl.

3)DİĞERLERİ;



Soldan sağa doğru;

* Loreal Pure Zone Tonic 200ml; Çoğunuz etiketinde turuncu mavi Choreme yazılı olanı bilir ama bu farklı, eski klasik pure-zone tonik resimdeki. Sadece Migros ve cadde parfümerilerinde satılıyor bu klasik çeşidi ama nasıl olduysa Watsons'tada buldum:) Sevdiğim bazı ürünleri senelerdir değiştirmeyen azıcık geri kafalı bir kızım bu yüzden pure-zone'ın toniğiniden sanırım 30'lu yaşlarımın başına kadar vazgeçemeyeceğim. Fiyatı 18,90 tl.

*Bebak Acı Badem Sütü 175 ml; Önceki yazılarımda uzun anlattığım için kısa geçiyorum. Bu ürün bizim ailenin gizli silahıdır:) Gözünü başka bişeyle silmez bizim sülalenin kadınları bende 3.nesil olarak bu geleneği hala devam ettirmekteyim. Fiyatı 7,90 tl.

*Sweet Snuggles Chocolate Vanilla Hand Cream 50ml; Son dakika kasanın yanında paketi cezbetti beni. Üzerinde çikolata ve vanilya yazınca birde el kremi olunca 2,90 tl niye vermeyeyim ki. Nemlendirmesede elimde kokusunu duymak mutlu ediyor!

*Watsons Naturalhigh Spf 15 Gündüz Kremi; Spf haricinde hiç bir özelliğini görmedim bu yüzden kenara atıldı bu kavanoz.. Birde geçen yıl Tayland'da yaşadığım ev gibi kokuyor bu krem, resmen yağmurda kalmış topraklı muz ve dragon fruit gibi.. Evin bahçesinde bunlar dikiliydi ve her sıcak yağmur yağdığında bayık bayık kokardı odam. Belkide bu yüzden hala atmaya kıyamadım bu gereksiz kremi:) Fiyatı 6,50 tl.

*Watsons Deep Cleasing Nose Pore Tape 10'lu; Burun üzerindeki Siyah Noktalar için burun bandı. Hafif Islattığınız burnunuza yapıştırıyorsunuz ve 5 dakika sonra çıkartıp ''ııııyk'' deyip kendinizden soğuyorsunuz. Yaradığı iş bu:)) fiyatı 5,60 tl.

*Watsons Facial Mask; Birçok çeşidi olmasına rağmen elim hep salatalık özlü ve gül özlü olana gidiyor. Haftada bir kere kullanıyorum, yanaklarımı yumuş yumuş yapıyor.Her paket tek kullanımlıktır, fiyatı 1,90 tl.

4) VE SON OLARAK...




*Taft Power Touch Cashmere Saç Köpüğü 150mlx2;
    2 şişe bir arada özel pakette aldım bu köpükleri. Daha önce Loreal Studio köpük kullanıyordum, karşılaştırma yapacak olursak Taft açık ara önde bu konuda. Bir kere silikon gibi parçalar oluşmuyor saçımda, saça hacim veriyor loreal gibi sönükleşmiyor saçlarım ve en sevdiğim özelliği hiç köpük sürmemişim gibi yumuşak ve parlak bir görüntü oluşuyor. Kendi elimle şekillendirip sürmesem, köpüğün özel yapısından dolayı var mı? yok mu? anlamam sanırım. Loreal Studio köpüğe ''elveda, arrivederci şekerim!'' diyorum:)). İkili paketin özel fiyatı 14,90 tl.

*Watsons Mini Saç Şekillendirici; 
   Bu pempiş minicik düzleştirici nasıl işime yaradı anlatamam.. Watsonstan aldığım ama blogumun prensiplerinden dolayı paylaşmadığım ürünlerde var, toplamda 100 tl ve üzeri alışveriş yapınca bu cici aleti 10 tl'ye alabiliyorsunuz. Normal satış fiyatını maalesef bilmiyorum ama saçlarınız kısa veya küt ise inanın çok işinize yarayacaktır bu düzleştirici. Yeni yılda yeni bir başlangıç yapmaya ilk saçlarımdan başladım kısaltıp, ombre hair tekniği ile boyattım. Saçlarım uzunken bir hayrını göremeyip ''Maymun iştahlı bunny! Ne aldıysan kendini zor ısıtan aleti, bedavaya veriyorlar sanki!'' diyerek dolabın dibini boylayan bu pembiş şey, saçlarımı kısaltığım günden beri banyonun baş köşesinde görevini icraa etmekte:))

    Yazımı burada bitirirken bana zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Gelecek yazım Part 2 - Rossmann- olucak. Eleştiri, soru ve yorumlarınızı bekliyorum, pinky pinky kalın!!

                                                                                     KİSS KİSS PİNK BUNNY!

5 yorum:

  1. merhaba cnm. sanırım esenyurt taraflarında oturuyorsun alışverişini bnm gibi akbatı'dan yapmışsın :) pure beauty nın nar özlü kırmızı beyaz renkte olan serısının göz kremını bende kullanıyorum. Yaşım 25 yani nemlendirmesınden başka
    bir hayrını göremedım. ama senın bu urunu beyenmem kafamda soru işareti oluşturdu. saç düzleştiricinın ısısı incelığı kısa saçlar için yeterli mı. alıp iş yerıme koymak istiyorum. Bnde maalesef yılbaşı ındırımlerının suyunu çıkarttım. Yazısını yazarken bunalıyorum ama alırken gıkım çıkmıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba MakyajsızAsla;
    Nar özlü olan seri biraz daha orta yaş gurubu için belki bu yüzden sonuç alamamış olabilirsin. Watsons'ın sitesinden ziyade purebeauty cosmetics olarak aratırsan markanın kendi sitesinde uzuun uzuun açıklanıyor ürünler ingilizce olarak. Satış görevlilerin bu konuda çok bilgisiz ve yanıltıcı olduklarını düşünüyorum sitedeki bilgiler daha açıklayıcı bu yüzden beyaz inci serisini almadığıma pişman oldum bende:( Birde hangi göz kremi markası olursa olsun dışarıdan göz pınarına doğru ters hareketlerle sürmelisin daha fazla etkisini görürsün.
    2. Soruna geçersek, saçların hala marilyn monroe ruj yazındaki gibi kısaysa düzleştiriciyle işini görür. Benim saçım biraz daha kısa bu yüzden babyliss çok büyük kalıyor şekillendirmeye çalışırken ve aşırı ısındığı için kulaklarımı ve saç derimi yaktım bir kaç kere. Watsons ise daha az ısınıyor ama önleri ve uçlarda dışa doğru dönenleri gayet rahat düzleştirebiliyorum. Minik olduğu için hem pratik hemde kısa sürüyor işim.
    Bu arada Bahçeşehir'de oturuyorum. Belki birgün bu bölgede oturan birkaç blogger bir araya gelip alışverişe çıkarız ve bir post hazırlarız ne dersin? Zaman ayırıp okuduğun için teşekkürler, güzel yazılarını bekliyorum bloğunda sevgilerle!

    YanıtlaSil
  3. Hepsi harika gözüküyor güle güle kullan benim blogumada beklerim
    kelebeketkisi39.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. aldıkların hayırlı olsun.Bende bu düzleştiriciyi almak istiyorum ama saçlarım kalın telli acaba düzleştirirmi

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler selencim; benim saçlarım ince telli bu yüzden yanıltmak istemem. Yazımda belirttiğim gibi aşırı ısınan bir cihaz değil, saçlarım uzunken işe yaramadı ama kısattığımdan beri babyliss yerine bunu tercih ediyorum çünkü yakmıyor uçlarını. Zaman ayırıp okuduğun için teşekkürler pinky pinky kal:))

    YanıtlaSil